Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z kolendrą i pieprzem młotkowanym z surówką z młodej kapusty

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

sola 500 g
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
koperek 1 łyżka
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 500 ml

Surówka

kapusta biała 1/4 szt
marchew 1 szt
koperek 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z kolendrą i pieprzem młotkowanym z surówką z młodej kapusty

Ryba :

Rybę jeśli mamy mrożoną , to rozmrażamy najlepiej na sitku by była całkiem sucha, doprawiamy podanymi przyprawami, ja kolendrę i pieprz sama tłukę tłuczkiem, bo kupić mieloną ciężko , osypuję solą i koperkiem po czym maczam w rozbełtanym jajku i mące, tak smażę po 2 min z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Surówka;
Kapustę i marchew ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy koper i przyprawy, ocet i olej i zostawiamy aż zmięknie, następnie próbujemy czy czegoś nie brakuje, bo kapusta dużo wchłonie.

Podajemy z frytkami, takie kaloryczne fast foodowe ale domowe :D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.01.2015 16:20
bardzo apetyczna rybka
Adamorek 24.07.2014 12:23
bardzo smakowite połączenie
Zdzisław 24.07.2014 12:13
smaczne danie podano na obiad
xjustynka89x 24.07.2014 10:44
uwielbiam rybki w każdej postaci:) twoja wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak