Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mozzarellą i roszponką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto na naleśniki ok. 6 sztuk

mąka pszenna 1 ,5 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Farsz

mozzarella w kulce 1 sztuka
roszponka 7 łyżek
pieczarki 5 sztuk
cebula biała 0,5 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Naleśniki możemy podsmażyć na patelni tuż przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mozzarellą i roszponką

Przepis na naleśniki:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej mleko, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Następnie na rozgrzanej i nasmarowanej olejem patelni, smażymy na leśniki (ok. 2 minuty na każdą stronę). Po usmażeniu naleśników przygotowujemy farsz.
Przepis na farsz:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Do cebulki dodajemy pokrojone w talarki pieczarki. Wszystko smażymy na złoto. Następnie na naleśniki nakładamy startą na grubych oczkach mozzarellę, łyżkę roszponki, łyżkę cebuli z pieczarkami i zwijamy w rulon. Postępujemy tak, aż do wyczerpania składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak