Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksyk na patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
kukurydza mini kolby 1 słoik
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
papryka żółta 1 szt
groszek zielony 1 mrożony
fasola 1 puszka
papryka 1/2 (chili)
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Meksyk na patelni

Z fasoli i kukurydzy odlać zalewę, dodać pokrojony zielony groszek i małą kukurydzę w kolbkach. Papryki pokroić na duże kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię, dodać troszkę oleju i podsmażyć 10- 15 min. Śmietanę wymieszać z przyprawami , wlać do warzyw i wymieszać, jeszcze chwilkę poddusić i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 15.02.2011 07:34
kojarzy si e z latem i słońcem :)
hastalavista 26.12.2010 13:15
i jakie kolorowe :)
Marcin37 09.12.2010 22:31
super..!
Tetiana 07.12.2010 14:43
jedna z moich ulubionych kuchni!
annamariakowalczyk3 07.11.2010 16:30
super,
m1monika 27.10.2010 18:32
pychotka :-)
etka 20.10.2010 09:15
pycha!
Lidia11 11.09.2010 12:27
super
polly66 06.09.2010 10:22
świetny dodatek
pauluna
pauluna 24.08.2010 15:41
oo soc dla mnie
RenataZ-et 24.08.2010 11:24
Pychotka do ryżu albo makaronu!
marzencia2007 13.08.2010 11:18
uwielbiam takie wazywa do ryzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak