Meksyk na patelni

Meksyk na patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • kukurydza mini kolby

    1 słoik
  • śmietana

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • sól czosnkowa

  • papryka żółta

    1 szt
  • groszek zielony

    1 mrożony
  • fasola

    1 puszka
  • papryka

    1/2 (chili)
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z fasoli i kukurydzy odlać zalewę, dodać pokrojony zielony groszek i małą kukurydzę w kolbkach. Papryki pokroić na duże kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię, dodać troszkę oleju i podsmażyć 10- 15 min. Śmietanę wymieszać z przyprawami , wlać do warzyw i wymieszać, jeszcze chwilkę poddusić i podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

15.02.2011 07:34
kojarzy si e z latem i słońcem :)

hastalavista

26.12.2010 13:15
i jakie kolorowe :)

Marcin37

09.12.2010 22:31
super..!

Tetiana

07.12.2010 14:43
jedna z moich ulubionych kuchni!

annamariakowalczyk3

07.11.2010 16:30
super,

m1monika

27.10.2010 18:32
pychotka :-)

etka

20.10.2010 09:15
pycha!

Lidia11

11.09.2010 12:27
super

polly66

06.09.2010 10:22
świetny dodatek

pauluna

24.08.2010 15:41
oo soc dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat