Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 80 dkg
mleko 1-1,5 szklanki
śmietanka 0,5 szklanki
rodzynki 5 dkg
orzechy włoskie 5 dkg
cukier 3-4 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
sok z cytryny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowa

Jabłka papierówki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki , wrzucić do garnka i zalać szklanką wrzącej wody. Jabłka rozgotować i zmiksować. Ostudzić. Orzechy drobno posiekać. Rodzynki przebrać , umyć ,zalać ciepłą wodą i odstawić.
Do letniego przecieru jabłkowego wlać zimne i przegotowane mleko , śmietankę oraz odsączone rodzynki. Wszystko wymieszać. Dodać cukier wanilinowy, sok z cytryny i cukier do smaku. Wylać na talerze i posypać rozdrobnionymi orzechami. Podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.07.2014 11:19
Nie jadlam takiej zupy jeszcze.
Jusiaa 24.07.2014 08:32
Coś fajnego :)
olkaaa 24.07.2014 07:37
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak