Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z morelami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 350 g
margaryna 250 g
jajko 4 szt
cukier 250 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
whisky 40 ml
morele 70 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z morelami

Morele umyć i przepołowić. Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej masy wsypać mąkę, cukier wanilinowy, wlać whisky i wszystko razem dokładnie wymieszać. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę i na wierzchu ciasta ułożyć połówki moreli (skórką do środka). Piec w temperaturze ca 180 stopni około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 29.07.2014 09:05
bardzo lekkie i fajne ciasto :)
Wiktoria29 24.07.2014 15:56
proste i pyszne
Beata23 24.07.2014 13:21
z morelami - super
w mojej kuchni 24.07.2014 12:05
niebo w gębie takie ciasto...
gosia56 24.07.2014 09:09
proste ale na pewno pyszne ciasto;)
Jusiaa 24.07.2014 08:32
Takie proste, a jakie smaczne :)
barbara11561 24.07.2014 00:25
bardzo pyszne ciacho do kawki
V_kuchareczka 23.07.2014 21:47
pyszne ciasto
Adam/ZUB3R 23.07.2014 21:42
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak