Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z rybką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 40 dkg
cebula biała 1 szt
por 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
oliwki czarne Smak 10 szt
oliwa
sos sojowy
sos słodko-kwaśny
sól
pieprz
papier ryżowy 1 op
makaron ryżowy 1/4 op
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z rybką

Kroki postępowania

1
Na patelni podgrzewamy troszkę oleju wrzucamy kawałki rybki i chwilę smażymy, rozdrabniając. Dokładamy drobno pokrojone warzywka i oliwki. Makaron zalewamy wrzątkiem i dokładamy do reszty. Doprawiamy sosem sojowym, solą, carry i pieprzem
Krok 1 - Sajgonki z rybką foto
2
Papier ryżowy na chwilę zanurzamy we wrzątku.
Krok 2 - Sajgonki z rybką foto
3
Na środek papieru układamy trochę farszu i zwijamy jak krokiety
Krok 3 - Sajgonki z rybką foto
4
Sajgonki smażymy na oleju z każdej strony na brązowy kolor
Krok 4 - Sajgonki z rybką foto
5
Podajemy z sosem słodko kwaśnym. Smacznego
Krok 5 - Sajgonki z rybką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.04.2015 00:01
fajny przepis
Kasnaj 17.10.2014 10:40
muszę przygotować !
Seba 26.07.2014 18:01
muszą być pyszne
ewasylwia 24.07.2014 11:03
Bardzo lubię sajgonki ale takich z rybą jeszcze nie jadłam.
sylwia_sl 23.07.2014 12:23
rybnych nie jadłam - super pomysł
Ela15 23.07.2014 12:09
fajny przepis
Anna169Hosz 23.07.2014 10:45
Wyglądają bardzo smakowicie!
Krystyna32 23.07.2014 07:01
wyglądają pysznie
Lidzia 23.07.2014 06:59
Smaczniutkie.
Gracer 22.07.2014 21:17
wyglądają smacznie
cukiereczek 22.07.2014 19:05
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak