Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z masą kokosową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1.mąka 2 szklanki
2.margaryna 0.5 kostki
13. masło 2 kostki
14. zapach cytrynowy
17. margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 1 sztuka
wiórki kokosowe 20 dag
cukier puder 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
jajko 6 szt.
twaróg 1,4 kg
cukier kryształ 1 szklanka
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
kwaśna śmietana 1 lyzka
jajko 9 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą kokosową

Spód do sernika
Skladniki od numeru 1-7:
Margarynę posiekać nożem z mąką. dodac pozostale skladniki - zagnieść ciasto i odstawić na godzine do lodówki.

SER:
skladniki od numeru 8-15:
Żóltka utrzec z cukrem dodac miekkie masło i jeszcze ucierac do utartej masy dodac przekrecony ser i ucierać, Do utartej masy serowej dodawac budyn proszek do pieczenia i zapach cytrynowy
Z 9 bialek ubić sztywnąpiane i dodac do masy serowej, lekko wymieszać łyzką na koncu wsypać sparzone rodzynki.

Masa kokosowa:
Reszta skladników od 16-19:
Masę można przygotować wczesniej, przed serem. Rozpuscic w rondelku margaryne z cukrem dodac wiorka i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać 2 cale jajka - zmiksować.
Blachę wyłozyc ciastem, na ciasto wlać masę serowa na wierzch rozlożyc mase kokosować. Piec okolo 60 minut..

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.03.2011 09:11
super
elżbieta20 11.09.2010 15:39
jest pycha upieczcie go

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak