Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
woda mineralna 400 ml
cukier 6 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dobrze też sprawdza się mikser do koktajli i miksujemy.
Przecedzamy przez sitko.
Wlewamy do naczynia metalowego lub z tworzywa szt., przykrywamy, aby nie pochłaniały jakichś zapachów i do zamrażarki.
Przez pierwszą godzinę mieszamy co 15 min.
Potem możemy mieszać co pół godziny, aż sorbet się zamrozi.
Jeszcze lepszy będzie, jeżeli już zamrożony wyjmiemy na 10 min, zmiksujemy końcówką z nożykami i jeszcze pomrozimy 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.07.2014 08:13
wspaniały kolor :)
Renata22 22.07.2014 19:55
jaki intensywny kolor!
Alex_M 22.07.2014 17:14
wspaniale orzeźwia, bardzo lubię!
Beatris 22.07.2014 16:01
Uwielbiam sorbet truskawkowy:)
mysza75 22.07.2014 14:23
moje smaki, co za pyszności mniam na orzeżwienie
magda1976 22.07.2014 13:54
Uwielbiam taki sorbet!!!
IZABELA29 22.07.2014 12:52
jaki fajny czerowniasty
IwonaDD 22.07.2014 12:34
pyszny i orzeźwiający
Lidzia 22.07.2014 12:06
Też taki robię, pyszny.
xjustynka89x 22.07.2014 11:18
ale kolorek fajny :)
Sylwia26 22.07.2014 11:06
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak