Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z majerankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosty przepis na gulasz z żołądków drobiowych z majerankiem. 

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
masło 0,5 kostki
mąka 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat
cebula 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z majerankiem

Żołądki oczyścić, osuszyć posyp przyprawami. Margarynę stopić w rondlu i podsmażyć cebulkę. Dodać żołądki i usmażyć. Dodać przegotowaną wodę i dusić do miękkości. Pod koniec dodać mąkę aż powstanie sos. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.08.2011 07:06
smacznego...
traktorek 27.11.2010 15:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak