Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
pietruszka 200 g
seler 100 g
cebula 200 g
ryż 0,5 kg
mleko 0,5 szkl
margaryna 150 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Mięso zalać małą ilością wody, posolić i ugotować, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Zagotować mleko z wodą tak, aby objętość płynu była 2 razy większa aniżeli objętość ryżu, dodać sól.
Do gotującej się wody z mlekiem wrzucić ryż, zamieszać, postawić na krytej płycie i ugotować do miękkości.
Do mięsa dodać ryż, warzywa, margarynę i zieleninę, oraz pieprz i sól i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:15
Dobre jedzenie
Gosia32
Gosia32 13.04.2011 08:55
mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak