Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane roladki z bakłażana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
cebula 2 szt
cukinia 1/2 szt
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane roladki z bakłażana

Bakłażan umyj, pokrój w podłużne plastry. Oprósz solą. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w grubszą kostkę. Cukinię pokrój w plastry, a cebulę na ćwiartki. Na plaster bakłażana nałóż po kawałku papryki, cebuli oraz cukinii. Oprósz solą i pieprzem. Zwiń roldkę i zepnij wykałaczką. Roladki posmaruj oliwą i ułóż na grillu. Grilluj po 5 minut z każdej strony. Podawaj z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.07.2014 19:20
podobaja mi sie
caralajna 22.07.2014 16:56
fantastycznie wyglądają takie rolki, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak