Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszone morele

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: suszone morele

Użyć tylko bardzo dojrzałe i słodkie morele, mogą być nieidealne.
Morele umyć i osuszyć. Przekroić na pół, wyjąć pestki i przekroić na ćwiartki.
Ułożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 70 stopni i przy uchylonych drzwiczkach, suszyć około 2-3 godziny, zależy od wielkości owoców.
Dla pewności, na następny dzień dosuszyć przez godzinę.
Przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, można też mrozić.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 21.07.2014 19:42
Zdrowe i smaczne.
Adamorek 21.07.2014 14:44
zdrowa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak