Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    3-5
  • sól i pieprz do smaku

  • mąka

  • marchewki

    3-4
  • cebule

    2
  • sól i pieprz

  • ziele angielskie

  • pieprz czarny

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oprószyć solą i pieprzem następnie obtaczać a mące i smażyć na patelni. Marchew zatrzeć na tartce o grubych oczkach cebulę zaś pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić marchewkę oraz cebulę dodać pozostałe składniki. Dusić do miękkości. filety rybne ułożyć na półmisku a następnie przykryć warstwą marchewki. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

30.01.2013 19:33
lubię taką rybkę

pacpaw

22.09.2012 14:04
mam w najbliższych planach zrobienie takiej ryby

IlonaAlbertos

04.06.2012 21:46
Apetyczna.

Magdalena80

19.03.2011 23:28
bardzo lubię

Izabela/bella81

28.10.2010 23:32
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat