Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 3-5
sól i pieprz do smaku
mąka
marchewki 3-4
cebule 2
sól i pieprz
ziele angielskie
pieprz czarny
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety oprószyć solą i pieprzem następnie obtaczać a mące i smażyć na patelni. Marchew zatrzeć na tartce o grubych oczkach cebulę zaś pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić marchewkę oraz cebulę dodać pozostałe składniki. Dusić do miękkości. filety rybne ułożyć na półmisku a następnie przykryć warstwą marchewki. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.01.2013 19:33
lubię taką rybkę
pacpaw 22.09.2012 14:04
mam w najbliższych planach zrobienie takiej ryby
IlonaAlbertos 04.06.2012 21:46
Apetyczna.
Magdalena80 19.03.2011 23:28
bardzo lubię
Izabela/bella81 28.10.2010 23:32
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak