Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa z miesem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
marchew 3 szt
seler lub pietruszka 1 szt
mięso mielone wołowe 0,40 kg
mąka 5 łyżek
mleko 1/4 szkl.
sól, pieprz
kostka rosołowa 2 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa z miesem

Do 2 l wody dodaj 2 rosołki gotujemy. Marchew i selera pokroić dodać do rosołku-gotować do pól twardo wtedy dodaje pokrajany w różyczki kalafior. Nastepnie w garnuszku zrobić ciasto jak na nalesniki i dodac do tego mięso mielone , wymieszać dodac sól do smaku. Gdy już się warzywqa ugtują kładż łyżką małe kluseczki do zupy i gotuj do wypłynięcia. Przyprawić solą i pieprzem wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.11.2013 22:16
Wygląda bardzo apetycznie
Kuchareczka2 31.01.2012 15:15
moja ulubiona
Rique 23.12.2011 09:44
rewelacja
gosia561 28.10.2011 10:28
smaczne
buksiak12 19.09.2010 11:49
pycha zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak