Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony pstrąg podany z frytkami i fasolką szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
cytryna 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól
frytki 250 g
fasolka szparagowa 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony pstrąg podany z frytkami i fasolką szparagową

Wypatroszonego pstrąga myjemy, osuszamy, posypujemy dokładnie solą wewnątrz i na zewnątrz. Cytrynę kroimy w plasterki i umieszczamy w środku pstrąga.
Ryby umieszczamy w naczyniu do pieczenia, polewamy sokiem z cytryny i spryskujemy oliwą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C i pieczemy ok.25 minut.
Smażymy gotowe frytki we frytkownicy. Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, masło roztapiamy dodajemy bułkę tartą - gotową fasolkę polewamy bułką.
Na duży półmisek wykładamy pstrągi oraz frytki i fasolkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.01.2015 06:34
smaczna rybka
ppaulina 14.11.2014 20:59
oj zjadła bym takiego pstraga z takimi dodatkami
ppaulina 21.08.2014 12:51
pyszny obiadek
stan2401 20.07.2014 17:52
pyszne danie
adelajda 20.07.2014 15:19
Smaczny obiadek :))))
Christopher 20.07.2014 14:28
Smaczna rybka.
Bernadeta1 20.07.2014 14:08
smaczne jedzonko
Dorian 20.07.2014 12:48
pyszna rybka
IwonaDD 20.07.2014 11:34
pychota!!!
Ewelina1991 20.07.2014 10:23
pyszna rybka
fotoviderek 20.07.2014 09:48
Pstrągi lubię w każdej postaci :)
Motorek 20.07.2014 09:34
Uwielbiam pstrąga
bhb8 20.07.2014 09:22
dobre danie :)
gosia561 20.07.2014 09:16
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak