Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kisonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mąka 1 szkl
jajko
Papryka ostra mielona Prymat
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kisonej kapusty

Kapustę dokładnie odciskamy, drobno kroimy i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Odcedzamy i studzimy. Mleko miksujemy z mąką. Wbijamy jajko dokładamy kapustę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy nie duże porcje ciasta. Spłaszczamy i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak