Placki z kisonej kapusty

Placki z kisonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • jajko

  • papryka ostra mielona

  • kapusta kiszona

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dokładnie odciskamy, drobno kroimy i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Odcedzamy i studzimy. Mleko miksujemy z mąką. Wbijamy jajko dokładamy kapustę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy nie duże porcje ciasta. Spłaszczamy i smażymy z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat