Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1 l
botwinka 300 g (buraczki i łodyżki)
ogórki 2-3 szt (gruntowe)
koper świeży 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwiną

Kroki postępowania

1
Buraczki i łodyżki młodych buraczków pokroić, zalać wodą tak aby przykryło. Ugotwać do miękkości z odrobiną soli, wystudzić.
Krok 1 - Chłodnik z botwiną foto
2
Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę.Do maślanki dodać wystudzone buraczki (razem z płynem u mnie było go niewiele), pokrojone ogórki i posiekany koperek. Dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą czosnkową. Odstawić do lodówki na godzinkę do schłodzenia i aby smaki sie przegryzły.
Krok 2 - Chłodnik z botwiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 20.07.2014 17:26
idealna zupka na upalne dni
Bernadeta1 20.07.2014 14:10
Mój ulubiony chłodnik, bardzo smaczny
Adamorek 20.07.2014 12:32
smaczna letnia zupka
kloruś 20.07.2014 12:02
uwielbiam chłodnik z botwinką! Twój wygląda bardzo apetycznie
teresa18 20.07.2014 11:15
niezastąpiony w skwarne dni
gosia56 20.07.2014 09:38
super w sam raz na upały
halinah 20.07.2014 09:26
na ciepło bardziej bym zjadła :)
Krystyna32 20.07.2014 08:56
bardzo apetyczny
Kasia35 20.07.2014 07:56
smaczna zupa
Zdzisław 20.07.2014 06:59
dla mnie smaczne danie podano
Renataj 19.07.2014 23:30
Prezentuje się bardzo apetycznie - w sam raz na te upały:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak