Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdalowa do tortu lub ciasta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier puder 6 łyzek
żóttka 2-3 sztuki
migdały (drobno posiekane 3/4 szklanki
gorzkie migdaly, drobno posiekane 2-3 sztuki
sok z cytryny 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdalowa do tortu lub ciasta

utrzeć masło z cukrem do bialości, dodawac po jednym żóltku stale ucierając, gdy masa stanie sie puszysta wsypac migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 11.12.2010 09:21
Lubie aromat migdałów
elżbieta20 11.09.2010 15:36
pycha juz probowalam
buksiak12 01.09.2010 15:13
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:35
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:40
ciekawy przepis
cukiereczek 23.08.2010 08:15
Masa do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak