Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa do ciasta tortu kajmakowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 0,5 kostki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: masa do ciasta tortu kajmakowa

mleko wlać do płaskiego rondelka, wsypać cukier, cukier waniliowy i cały czas mieszając gotować do chwili az wytworzy sie gęsta, jasnobrazowa masa.
Rondelek z ugotowaną masą mleczną zdjąc z ognia.
W misce utrzec maslo, a gdy stanie sie puszyste dodawac, stale ucierając po łyzce schlodzonej masy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elżbieta20 11.09.2010 15:34
wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak