Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Indyjska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 30 dag
cebula biała 1 szt
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 150 gram
bulion warzywny 1/2 litra
ryż 1 woreczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Indyjska

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić i poddusić na maśle z imbirem, wymieszać z kminkiem, z curry, obtoczyć w przyprawach pokrojone mięso i odstawić na ½ godziny.
Krok 1 - Zupa Indyjska foto
2
Następnie wymieszać z jogurtem, wlać bulion i mieszając wsypać ryż. Ugotować zupę bez przykrycia na wolnym ogniu ok. 20 minut i doprawić pieprzem i solą do smaku.
Krok 2 - Zupa Indyjska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.07.2014 21:05
ciekawa zupka i proste składniki
Aleksandra/Olcia 19.07.2014 19:50
ale bym zjadła
Jusiaa 19.07.2014 19:41
Takiej jeszcze nie miałam okazji spróbować :)
Lidzia 19.07.2014 14:57
Muszę spróbować.
marcia7 19.07.2014 13:21
bardo egzotyczna kuchnia, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak