Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana w botwince

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szkl
mięso mielone drobiowe 250 g
przecier pomidorowy 1/4 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 szt
szczypior
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
botwina liście

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana w botwince

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować według wskazówek na opakowaniu. Wystudzić.
Krok 1 - Kasza jaglana w botwince foto
2
Mielone mięso podsmażyć krótko na patelni i dodać posiekaną cebulę. Chwilę poddusić.
Krok 2 - Kasza jaglana w botwince foto
3
Dodać przecier, musztardę i pieprz ziołowy. Wymieszać z kaszą jaglaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypior.
Krok 3 - Kasza jaglana w botwince foto
4
Liście botwinki najlepiej wybrać jak największe. Zalać wrzącą wodą i pozostawić na 3min. Następnie gorącą wodę zlać i zalać zimną. Liście zmiękną. Osuszyć.
Krok 4 - Kasza jaglana w botwince foto
5
Nakładać porcję kaszy na liściu i zwijać podobnie jak gołąbki w kapustę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć liśćmi botwiny. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 20-30min. Smacznego!
Krok 5 - Kasza jaglana w botwince foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 24.09.2014 21:41
Oryginalny przepis.
Adamorek 19.07.2014 12:53
fajnie wygląda
cukiereczek 19.07.2014 12:51
pomysłowe i apetyczne
Krystyna32 19.07.2014 10:01
wygląda apetycznie
Krzysztof15 19.07.2014 07:46
jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak