Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy rosół

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kawałek wołowiny
skrzydełek 8-10
marchewki 2-3
mały seler
pietruszka
por
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i świeżo mielony pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosół

Do dużego garnka dodać szponder a następnie zalać wodą. Gotować do momentu pojawienia się szumowiny którą należy zebrać łyżką. Następnie dodać skrzydełka i chwilę pogotować. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pozostałe składniki. Gotować do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku. już na talerzu grubo posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.10.2010 00:21
Moja też ulubiona, mogłabym jeść prawie na okrągło taki rosół :) Pychotka :)
IlonaAlbertos 11.10.2010 15:11
Zapach takiego domowego rosołku jest po prostu cudowny. To ulubiona zupa mojego dziecka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak