Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne nóżki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki z kurczaka 8 szt
pieczarki 30 dkg
cebula biała 2 szt
masło 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne nóżki

Kroki postępowania

1
Nóżki z kurczaka umyć.
Krok 1 - Pulchne nóżki foto
2
Za pomocą długiego ostrego noża wyluzować mięso. Polega to na tym, że odcinamy mięso od kości a potem przewracamy na druga stronę i usuwamy całą kość bez rozcinania skóry.
Krok 2 - Pulchne nóżki foto
3
Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Pod koniec smażenia dodać bułkę i przez 2- minuty smażyć ja razem z cebulą.
Krok 3 - Pulchne nóżki foto
4
Osobno przesmażyć pieczarki.

Zmiksować razem pieczarki, cebulę z bułka oraz białko z jajka. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Pulchne nóżki foto
5
Wolne od kości mięso wypełnić farszem, spiąć wykałaczkami i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 40 minut.

Podawać np. z kaszą i marynowaną cukinią.
Krok 5 - Pulchne nóżki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 18.07.2014 16:09
dobre danie
Lidzia 18.07.2014 07:28
Smaczniutkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak