Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebule 2
marchew 2 szt
czosnek 2 ząbki
kiełbasa wiejska 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat 1
pomidory 2
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka,
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebule, czosnek i marchew, smażyć co jakiś czas mieszając.
Krok 1 - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami foto
2
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Następnie dorzucić do rondla i dalej podsmażać co jakiś czas mieszając.
Krok 2 - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami foto
3
Zalać wodą (ok 2 l), dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem ok 30 min.
Krok 3 - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami foto
4
Kiełbasę obrać i pokroić w półplasterki, dodać do kapusty. Gotować ok 15 min.
Krok 4 - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami foto
5
Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do garnka z kapustą.
Krok 5 - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami foto
6
Gotować jeszcze 10 min. Pozostawić pod przykryciem na jakieś 10 min aby smaki się jeszcze przegryzły.
Smacznego :)
Krok 6 - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 18.07.2014 08:17
bardzo smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak