Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste chili szefa kuchni

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
olej 1/4 szklanki
cebula 1
papryka zielona 1
pieczarki 115 g
czosnek ząbki 2
pomidory bez skóry 4 szklanka
sól 2 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczka
chili 2 łyżka
fasola czerwona z puszki 550 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste chili szefa kuchni

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w cienkie plasterki i poddusić na rozgrzanym oleju razem z papryką pokrojoną w kostkę, przekrojonymi na pół pieczarkami i rozgniecionym czosnkiem.
Krok 1 - Ogniste chili szefa kuchni foto
2
Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Ogniste chili szefa kuchni foto
3
Zrumienić na średnim ogniu.
Krok 3 - Ogniste chili szefa kuchni foto
4
Zlać tłuszcz, połączyć z cebulą i papryką. Dodać pokrojone pomidory i przyprawy, wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę.
Krok 4 - Ogniste chili szefa kuchni foto
5
Dodać odsączoną fasolkę i gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Ogniste chili szefa kuchni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.07.2014 19:14
lubię pikantne
as28 17.07.2014 17:44
mniam mniam
stef 17.07.2014 17:37
Lubię ostre potrawy,to dla mnie danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak