Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z patelni grillowej

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 250 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Idealnie komponuje się z duszonymi warzywami.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z patelni grillowej


Filet z łososia pokroić na porcje.
Każdy kawałek oprószyć przyprawami i skropić sokiem z cytryny.
Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Patelnię grillową bardzo mocno rozgrzać i smażyć rybę z dwóch stron po 3-4 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

syletita 03.01.2015 22:47
Mniam! Jutro robię :)
GOSIA18 19.07.2014 22:31
Uwielbiam ryby
Pani Domu 17.07.2014 16:07
wspaniała rybka
Kulinarna Ja 17.07.2014 15:25
Łosoś to moja bezwarunkowa miłość! Z patelni grillowej najlepszy!
slonko888 17.07.2014 12:02
musze sie prezkonac w koncu do lososia
adelajda 17.07.2014 07:06
dobry łosoś :)
Ania84 16.07.2014 22:45
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak