Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone gazpacho z grzankami razowymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 2 szt
awokado 1 szt
ogórek 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
bazylia świeża kilka liści
sok z cytryny 1/2 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
chleb 2 kromki, razowy
masło 1,5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone gazpacho z grzankami razowymi

Kroki postępowania

1
Awokado obieram, usuwam pestkę. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Ogórka, awokado oraz paprykę kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa przekładam do wysokiego naczynia. Dodaję posiekaną natkę pietruszki, bazylię, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie miksuję blenderem. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Zielone gazpacho z grzankami razowymi foto
2
Chleb kroję w drobną kosteczkę. Podsmażam na rumiano na maśle. Gotowe gazpacho przelewam do miseczek. Wierzch posypuję grzankami razowymi.
Krok 2 - Zielone gazpacho z grzankami razowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 22.07.2014 18:18
super danie ;)
Christopher 17.07.2014 17:16
Smaczna ,ładna zupka.
V_kuchareczka 16.07.2014 21:14
bardzo smaczne
Wiktoria29 16.07.2014 20:57
wygląda świetnie
slonko888 16.07.2014 20:55
fajny przepis
Bożena6 16.07.2014 20:50
Ciekawy pomysł.
gosia1988 16.07.2014 20:48
musi być pyszne
Gabi44 16.07.2014 20:47
Podoba mi się pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak