Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz starobawarski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dkg
cebula 4
marchewka
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
piwo 250 ml
rosół z kury Kucharek 125 ml
śmietana 100 ml
mąka 3 łyzki
masło 1 łyżka
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
szczypiorek
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz starobawarski

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na smalcu na złoty kolor.
Krok 1 - Gulasz starobawarski foto
2
W rondlu rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i marchewkę.
Krok 2 - Gulasz starobawarski foto
3
Dodać przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło. Zalać piwem wymieszanym z rosołem. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości mięsa. Dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki [ mąki nie dawałam]. Zagotować (gdyby sos okazał się za gęsty, rozcieńczyć go rosołem).
Krok 3 - Gulasz starobawarski foto
4
Gotowy gulasz można posypać startą skórką z cytryny [ u mnie bez skórki] .
Krok 4 - Gulasz starobawarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:50
Syte jedzenie.
berys18 17.07.2014 13:20
bardzo apetyczny
Lidzia 17.07.2014 08:57
Smaczniutki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak