Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NADZIEWANA PESTO I SEREM PIECZONA PAPRYKA Z OLIWĄ I OCTEM BALSAMICZNYM

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 sztuk
ser mozarella 1 kulka
ser żółty 3 plastry
pesto 1/2 szłoiczka
ocet balsamiczny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: NADZIEWANA PESTO I SEREM PIECZONA PAPRYKA Z OLIWĄ I OCTEM BALSAMICZNYM

Najpierw należy odciąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Następnie oprószamy je w środku solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i pieczemy w 180 C przez 12-15 minut. Trzeba obserwować papryki i piec je tak długo, aż skórka będzie sama odchodzić. Jak już będą upieczone czekamy chwilę by ostygły i usuwamy skórkę - delikatnie by nie porobić dziur w papryce. Do środka każdej papryki wtykamy słupki mozzarelli i żółtego sera oraz pesto. Układamy je w brytfance lub naczyniu do zapiekania, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym i znowu wstawiamy do piekarnika (180 C) na 10-12 minut. No i tyle. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.07.2014 16:49
wspaniałe papryczki
IwonaDD 16.07.2014 16:28
wygląda mega smacznie
marcia7 16.07.2014 16:08
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak