Zalewa szynkowa do peklowania

Zalewa szynkowa do peklowania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 dag
  • listki laurowe Prymat

    10 sztuka
  • czosnek

    10 ząbek
  • woda

    5 (przegotowana)
  • pieprz czarny ziarnisty

    30 sztuka
  • goździki całe

    8 sztuka
  • ziele angielskie całe

    30 sztuka
  • mięso wieprzowe

    10 (np. łopatka)
  • sól peklowa

    30-40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz czosnku i mięsa) zagotować w wodzie. Czosnek drobno posiekać, dodać do zalewy, wymieszać. Zalać mięso, pozostawic na 3-7 dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

22.11.2010 20:19
Extra!

Klaudia007

25.09.2010 10:48
muszę sobie gdzieś zanotować bo przydatny przepis

Katarzyna/kate1980

28.08.2010 13:58
też muszę sobie gdzieś spisać

Matik

06.08.2010 12:09
przyda sie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat