Biszkopt

Biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • ocet

    1 łyżeczka
  • proszek do piecznia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i dodać ocet- wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka(gdy \"podrosną\"), jeszcze chwilę ubijajać, następnie dosypać przesiane mąki-wymieszać, najlepiej łyżką drewnianą.

Piec w 180 stopni, ok 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

06.09.2011 12:48
super

marcia71

10.08.2011 10:50
dobry

msmariusz

29.11.2010 21:30
calkiem ładnie wyglada

gusia1000

16.09.2010 17:17
ładny Ci wyszedł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat