Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg zapiekany z ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cytryna 1 szt
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 2,5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg zapiekany z ziołami

Pstrągi tęczowe przyprawiamy solą i czarnym mielonym pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Resztę cytryny kroimy w plasterki i razem z umytymi ziołami faszerujemy nimi ryby. Ta przygotowane układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układamy wiórki masła i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 15.07.2014 09:33
pyszne danie podano
Seba 14.07.2014 22:28
Uwielbiam pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak