Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowy deser malinowo-truskawkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bezy 8-10 sztuk
maliny świeże 3 łyżki
serek homogenizowany sraitell 200 gram
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 1 łyżka
truskawki świeże 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowy deser malinowo-truskawkowy


Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Dodatkowo dodałam do niej 3 rozgniecione, mocno dojrzałe truskawki, co pozwoliło mi uzyskać lekko różowy kolor.

Na dno pucharka ułożyć,pokruszone bezy.
Kolejne warstwy to:
serek straciatella
maliny
pokruszone bezy
bita śmietana.
Na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki.
Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak