Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
por 30 dag
żółty ser 15 dag
sól do smaku
oliwa do smażenia
sok z cytryny do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab z porem

Mięso pokroić na grube plastry, naciąć tak aby powstała kieszonka. Natrzeć solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki. W tym czasie pokroić por na półkrążki i zblanszować na maśle. Dodać starty żółty ser, przyprawić solą i pieprzem. Wyjąć mięso z lodówki i nadziewać je porem. Kieszonki zamykać wykałaczką. Smażyc na gorącym oleju na złoty kolor lub zgrillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 22.12.2010 13:41
mniam mniam
Emilia22 29.09.2010 14:54
na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak