Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina wiśniowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kilogram
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina wiśniowa

Wiśnie myjemy i drylujemy. Wrzucamy je do garnka i gotujemy mieszając od czasu do czasu. Kiedy owoce będą miękkie dosypujemy cukier oraz sok z cytryny. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy żelatynę, drugą połówkę szklanki wody mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wymieszaną mąkę dodajemy do gotujących się owoców a kiedy nabiorą strukturę żelu dodajemy żelatynę. Zestawiamy z ognia i przekładamy do słoików szczelnie zamykając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.09.2015 11:18
Super przepis
JulkaTomeczek 22.07.2014 13:49
Bardzo fajny przepis, niedługo z niego skorzystam
cukiereczek 13.07.2014 16:03
wspaniały przepis
magdziorka6 13.07.2014 15:22
już niedługo wypróbuje ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak