Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ze śliwkami z ryżu.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1/2 kg
ryż 200 gram
mleko 600 ml.
cukier 3 łyżki
cynamon Prymat 1 lyżeczki
jaja 4 szt
masło do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze śliwkami z ryżu.

Ryż ugotuj w osłodzonym mleku. Pozostaw do wystygnięcia. Do zimnego ryżu dodaj 3 żółtka i cynamon. Białka ubij na pianę i dodaj do ryżu. Śliwki umyj i usuń pestki. Z ryżu i śliwki formuj kulki, tak by ciasto otaczało całą śliwkę.
Na talerzu roztrzepać jajko. Knedle obtocz w jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzej masło i smaż knedle do zrumienienia.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.07.2014 12:44
robiłam takie knedle z ryżu ale z nadzieniem mięsnym :)))
gusia1000 14.07.2014 22:45
Ciekawie i smacznie.
xxKatherinee 14.07.2014 16:35
chętnie się skuszę na wypróbowanie przepisu ;)
gosia56 14.07.2014 09:05
super pomysł;)
Dorian 13.07.2014 16:45
ciekawy pomysl z tym ryzem
Kejti 13.07.2014 15:38
Apetycznie wyglądają :-)
ben-ka 13.07.2014 15:03
To prawda,pomysł zasługuje na uznanie,bardzo apetyczne są Twoje knedelki.
Janina 13.07.2014 14:58
Świetny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak