smażone śledzie

smażone śledzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    2 szt. (solone)
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować, tartą bułkę wymieszać z mąką jajo roztrzepać ze śmietaną, filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką następnie w jajku ze śmietaną, smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, podawać na ciepło ze świeżym białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piotereq

09.06.2011 09:28
pycha

Izabela28

12.11.2010 12:03
Pychotka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat