Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone śledzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 2 szt. (solone)
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 4 łyżki
jajko 1 szt.
śmietana 2 łyżki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: smażone śledzie

śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować, tartą bułkę wymieszać z mąką jajo roztrzepać ze śmietaną, filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką następnie w jajku ze śmietaną, smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, podawać na ciepło ze świeżym białym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 09.06.2011 09:28
pycha
Izabela28 12.11.2010 12:03
Pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak