Żeberka paprykowe, pieczone w worku

Żeberka paprykowe, pieczone w worku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg żeberek wieprzowych

    1
  • cebule

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, wytrzeć ręcznikami papierowymi. Podzielić na kawałki, tak na 2-3 kostki. Natrzeć porządnie paprykami, oprószyć lekko pieprzem, solą i majerankiem, odłożyć do lodówki na min. 1 godzinę. Cebule obrać, pokroić w grube plastry. Mięso skropić olejem. Do specjalnego worka do pieczenia włożyć plastry cebuli, na nich ułożyć kawałki żeberek, wlać ok. 1/3 szkl. wody. Dokładnie zamknąć woreczek i ułożyć go w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C , piec ok. 1-1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

15.02.2012 22:36
dobre

kasienka23

23.10.2011 13:52
uwielbiam

Misiek1

08.02.2011 11:17
oj zjadłoby się...

aguus

16.01.2011 11:29
rewelacyjny przepis

BozenA

10.12.2010 19:31
świetne

BozenA

10.12.2010 19:31
świetne

misia53

17.09.2010 20:56
Pycha!

ZEWA

07.08.2010 18:09
Super...........

Ewa104

05.08.2010 20:09
Rewelacyjne!

SmacznaPyza

05.08.2010 12:43
wpisując przepis gdzieś po drodze zgubiłam czosnek granulowany, dodałam go razem z papryką do natarcia mięsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat