Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowe racuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
porzeczki 1 słoiczek
sól 1 szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowe racuszki

Sposób przygotowania:
Z sody, mąki, maślanki, śmietany, jajek, oleju i cukrów oraz soli do smaku rozmieszać ciasto na racuszki (najlepiej mikserem). Odstawić na pół godziny, następnie powrzucać porzeczki i wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco posypane cukrem-pudrem, dodatkowo można polać również śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 12.07.2014 15:41
letni obiadek w guście dzieci
nogawkuchni 12.07.2014 13:43
Pyszne racuszki,smakowita słodka przekąska,lubię takie racuszki z dodatkiem owoców.
MagdaXXX 12.07.2014 10:32
mniam takich nie jadłam
pestka 12.07.2014 10:29
z pewnością są pyszne
PaniMISIOWA 12.07.2014 10:10
fajne mają kropeczki, dzieci powinny być zachwycone
Zdzisław 12.07.2014 09:12
smaczne placuszki
olkaaa 12.07.2014 08:23
bardzo ciekawe
bhb8 12.07.2014 08:00
zachęcające :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak