Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
pieczarki 5 sztuk
masło 1 łyżka
majonez 1-2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na pół, żółtka przekładamy do miski. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Smażymy na patelni z rozgrzanym masłem.
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
2
Po ostygnięciu pieczarki i żółtka blenderujemy.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
3
Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełniamy połówki białek. Smacznego
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.01.2015 15:04
dobry farsz
w mojej kuchni 12.07.2014 09:04
takie jedzonko bardzo lubię..
krokus 11.07.2014 23:23
uwielbiam takie jajeczka
agnieszka214 11.07.2014 20:59
smaczny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak