Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy wafel z kajmakiem i konfitura malinową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafel tortowy 1 opakowanie
masa kajmakowa 1 puszka - kokosowa
konfitura 200 g - malinowa

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy wafel z kajmakiem i konfitura malinową

Masę kajmakową podgrzewamy we wrzącej wodzie, by można było ją delikatnie rozsmarować na powierzchni wafla. Na wafla wykładamy masę kajmakową (dzielimy ją na 3 porcje) - 3 wafle smarujemy ową masą. Na pozostałe dwa wafle nakładamy konfiturę malinową i rozsmarowujemy. Składamy wafla - wafel z masą kajmakową - z konfiturami - z masą kajmakową z konfiturami - z masą kajmakową i suchy na wierzch. Dokładnie przyciskamy wafle i kroimy w prostokąty. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 11.07.2014 20:23
bardzo fajne)
Bernadeta1 11.07.2014 14:45
bardzo takie lubię
Czyki 11.07.2014 12:07
Pysznie tutaj, muszę takie sobie też zrobić do kawusi :)
Pietruszka 11.07.2014 08:37
pyszne wafelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak