Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z ryżem, kiełbasą i pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkl. mąki pszennej + 1/3 łyżeczki soli 1
mleka, ile zabierze ciasto trochę
dkg kiełbasy cienkiej 10
pieczarek kilka
cebulka 1
dkg sera żółtego, użyłam Tylżyckiego 20
olej 2 łyżki
ryż ugotowany 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z ryżem, kiełbasą i pieczarkami

Mąkę przesiać z solą, dodać olej, roztrzepane jajko i tyle mleka aby ciasto było gęstości lejącej śmietany. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek, odstawić na 30 min. żeby odpoczęło. Następnie usmażyć naleśniki, ja smażę na teflonowej patelni. Na drugiej patelni zrumienić na łyżce oleju pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i pokrojone drobno, oczyszczone wcześniej pieczarki. Podsmażyć, dodać ryż, smażyć mieszając 3-4 min.. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na każdy naleśnik, nie za dużo, posypać niewielką ilością sera. Składać na 4 części, w trójkąty. Gotowe ułożyć jeden obok drugiego na lekko posmarowanej olejem blaszce, posypać serem, zapiekać 10-15 min. w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.07.2013 10:51
twoim zdaniem - patrząc na Twoje przepisy nie dziwię się opinii bo nie masz smaku
Smaczna_B 29.06.2013 15:57
moim zdaniem niesmaczny ten farsz
mdepfs 08.11.2010 09:51
kocham nalesniki :D
kasiurek 11.10.2010 10:35
ślicznie podane, ja też bardzo lubie ryż więc postaram sie to kiedys przyrzadzic:)
SmacznaPyza 27.08.2010 16:43
my jesteśmy \"ryżojady\", ale rozumiem :-)
anecia04 27.08.2010 11:06
nie znoszę ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak