Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki
woda 3 szklanka
ocet 1/2 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczka
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Kurki dokładnie umyć, zalać gorącą wodą i gotować 5 minut. Odcedzić i wystudzić. Przełożyć do słoiczków. Zagotować wodę z octem, pokrojoną w plastry cebulą i przyprawami, przestudzić. Zalać kurki, dokładnie zakręcić. Pasteryzować 10 minut od zagotowania. Wyjąć, odwrócić do góry dnem, zostawić do wystudzenia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.07.2014 11:43
A ja uwielbiam grzyby i zbieranie grzybów, dlatego zazdroszczę:)
Ania84 11.07.2014 08:37
fajne, można wykorzystać do różnych dań
bhb8 11.07.2014 07:10
nie przepadam za grzybami niestety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak