Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki krabowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto won ton 10 plastrów
paluszki krabowe 1/2 opakowania
kukurydza w puszce 3 łyżki
kapusta biała 100 gram
makaron ryżowy 100 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki krabowe

Kroki postępowania

1
makaron ryżowy zalewamy wodą a kiedy zmięknie kroimy na dość krótkie kawałki (ok.1,5cm)
Krok 1 - pierożki krabowe foto
2
kapustę szatkujemy lub tniemy na krótkie paski (1,5 cm)
Krok 2 - pierożki krabowe foto
3
paluszki krabowe tniemy na plasterki,a kukurydze odsączamy, następnie łączymy z makaronem i kapustą, a na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy
Krok 3 - pierożki krabowe foto
4
ciasto won ton smarujemy roztrzepanym jajkiem po brzegach, na środku układamy kulkę farszu z paluszkami krabowymi
Krok 4 - pierożki krabowe foto
5
sklejamy tylko rogi po przekątnej ciasta , dociskamy chwilę dość mocno aby nie puściło
Krok 5 - pierożki krabowe foto
6
pierożki smażymy na rozgrzanym tłuszczu a po zdjęciu z woka lub patelni układamy na ręczniku papierowym aby wchłonął nadmiar tłuszczu
Krok 6 - pierożki krabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 10.07.2014 23:13
Bardzo ciekawy przepis.
Bożena6 10.07.2014 21:53
Pierożków z krabami jeszcze nie jadłam.
Anna133 10.07.2014 20:56
alez to jest apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak