Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 80 dag
sok porzeczkowy 2 szklanka
sok malinowy 1 szklanka
galaretka malinowa 2 opakowania
śmietana 30% 2 szklanka
cukier waniliowy 1
zagestnik do smietany 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka malinowa

Maliny przebrać, opłukać i osaczyć. Oda rodzaje soku wymieszać, zagotować i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i zagęstnikiem, polowa porcji posmarować ciasto. Ułożyć maliny, zalać zastygającą galaretka. Ciasto udekorować kleksami bitej śmietany, poczekać, aż zastygnie i pokroić na kilkucentymetrowe kwadraty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.10.2011 12:32
słodkie
Adamorek 05.10.2011 12:32
słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak