Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY Z CZARNĄ PORZECZKĄ

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6
cukier 300 g
sok z cytryny 1 łyżeczka

Porada

Jeśli bezy pieczemy w wyższej temperaturze , np.w 180 C , to będą gotowe już po 15-20 minutach .

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY Z CZARNĄ PORZECZKĄ

Białka dokładnie miksujemy , aż będą sztywne . Dosypujemy stopniowo cukier , cały czas ubijamy .dodajemy sok z cytryny . Masa musi byc bardzo sztywna . Wykładamy porcje łyżką na blaszkę wyłozżona paierem do pieczenia .pieczemy w piekarniku , a raczej suszymy 1/2 godziny w 140-160 C . Gotowe , ostudzone bezy polewamy konfiturą z czarnej porzeczki , która przełamie ich bardzo słodki smak .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radex995 13.07.2014 15:00
Ciekawe połączenie smaków,słodkie z kwaśnym.
martyna94 11.07.2014 10:35
Mniam , z konfiturą porzeczkową jeszcze nie mialam okazji spróbować.
gosia1988 10.07.2014 20:37
ale mi apetytu narobiłaś na nie :)
Christopher 10.07.2014 19:43
No,proszę bezy zawsze mam w słoju, porzeczka na krzaku więc idę kumulować kalorie.
karolina1869 10.07.2014 18:34
lubie bezy a sama jeszcze nie robiłam
Sylwia26 10.07.2014 17:46
ale pyszności
wirtualnykucharz 10.07.2014 17:44
Świetne są te bezy!
marcia7 10.07.2014 17:32
doskonałe połączenie
Smaczna_B 10.07.2014 17:28
Bardzo słodki smak bez , przełamał kwaskowaty smak porzeczki .
pajbek 10.07.2014 17:10
Pyszności :-)
mirosława4 10.07.2014 17:04
prosty i zarazem smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak