Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA RYŻOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 20 dag
olejek migdałowy 1/2
kleik ryżowy 180 gram
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA RYŻOWE

Oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy (musi być miękkie) z cukrem, żółtkami i olejkiem. Dosypujemy kleik ryżowy i dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Rozkładamy na dużej blaszce.
Piec 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu jak jeszcze ciepłe kroimy na kawałki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 18.06.2011 12:26
mogla bym spróbować
kielcok1 24.05.2011 19:32
trzeba spróbować
Krzysztof42 18.08.2010 14:43
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak